Overslaan en naar de inhoud gaan
wandeling

Vanaf zaterdag 1 oktober zal de wandeling 'Dwalen met verhalen in Loksbergen' plaatsvinden

Dwalen met verhalen in Loksbergen!

Van 1 tot 14 oktober kan je genieten van een uitgestippelde luisterwandeling.

De ouderraad stippelde een gratis luisterwandeling uit.

Je kan kiezen tussen een buggyproof wandeling van 5km of een offroad wandeling van 8,5km. Je komt tijdens de route verschillende borden tegen waar je via een QRcode kan luisteren naar een meeslepend verhaal vol fantasie. Meesterverteller Warre Borgmans leidt elk verhaal in met een verrassende anekdote. Je kan de wandeling op eigen tempo doen wanneer je wil. Vertrekken maar! En neem je vrienden, oma’s, opa’s, broers, zussen, neven, nichten, … mee op avontuur!

Dwalen met verhalen start en eindigt op domein Panoven. De bewegwijzering en de verhaalborden zijn actief van 1 tot 14 oktober 2022. Onderaan deze pagina kan je een plan downloaden.

Startevent op zaterdag 1 oktober!

We openen de wandelroutes op zaterdag 1 oktober! Dan wordt alles ondergedompeld in een gezellige sfeer. Op het start- en eindpunt (domein Panoven) is er tussen 14u en 22u kinderanimatie. We voorzien ook een drank- en eetstand. Ben jij team ‘eerst stappen en dan lekker blijven hangen!’ of team ‘eerst gezellig iets eten&drinken en daarna wandelen.’?

Denk zeker aan je wandelschoenen en fluohesje! Kom je na 18u? Vergeet dan zeker je zaklamp niet.

Er zijn in totaal 8 verschillende verhalen:

De verhalen staan op zich, je hoeft de volledige wandeling niet in één keer te doen.

1. De reuzen van het bos
  2. Dierenplezier
  3. Zwervers op pad
  4. Gelukszoekers
  5. Capriolen in de lucht
  6. Vurige vonken
  7. Heksenkunsten
  8. Van koninklijke bloede

Hoe werkt het?

1. Je vindt telkens 3 QRcodes op het verhalenbord. Eentje voor kleuters, eentje voor kinderen van het lager onderwijs en eentje voor volwassenen. De ideale familie-uitstap dus!

2. Scan één van de QR-codes (met je smartphone)

3. Beluister het verhaal en wandel verder naar het volgende verhalenbord.

Wandelroute

• Buggyproof wandeling van 5km

[plan volgt spoedig]

• Offroad wandeling van 8,5km

[plan volgt spoedig]

Over ons

Wij zijn een kleine, gezellige basisschool in het hartje van Loksbergen, een deelgemeente van Halen. Onze school behoort tot VZW Katholiek Onderwijs Halen Herk-de-Stad.

We werken met het leerplan van Katholiek Onderwijs Vlaanderen om onze doelstellingen te behalen. De titel van het leerplan ‘Zin in Leren, Zin in Leven’ is tegelijkertijd ook wel het streefdoel van onze school.

Streven naar leerlingen die zich thuis voelen op school, graag willen bijleren, samen spelen… daar zetten we met het hele team op in.

Hierbij houden we rekening met de eigenheid, de talenten, de mogelijkheden en de eventuele beperkingen van elk kind. We bieden hen optimale kansen in een leerrijke omgeving en reiken kwaliteitsvol onderwijs aan.

We leren ook onze kinderen bewust zijn van hun eigen talenten en groeikansen waardoor ze met vertrouwen in het leven kunnen staan.