MOS (Milieuzorg Op School)

Onze school is een MOS-school. Samen met alle leerlingen, leerkrachten en ouders willen wij werken rond thema’s zoals afval en verkeer.

Afval

Wij willen in onze school de afvalberg zo klein mogelijk houden. Daarom vragen we om zoveel mogelijk gebruik te maken van een drinkbeker of hervulbaar flesje om zo de massa brikjes te vermijden. (Liefst water meegeven.)
Boterhammen en koekjes in een brooddoos zorgen ook hier voor minder afval van verpakkingsmateriaal.
’s Middags kan er drank aangekocht worden: 1 drankjeton voor € 0,50 of 10 voor 5,00.

Verkeer

De omgeving van de school verkeersvriendelijker maken door: auto’s te parkeren op een parking en de leerlingen aan te moedigen om met de fiets naar school te komen.
Zie ook blz. 15 e.v.

Met de thema’s afval en verkeer behaalden we met de school van Loksbergen reeds Logo 1 en 2, de school van Halen behaalde ook reeds logo 3 door sterk bezig te zijn met beide thema’s.

Gezond

Wij willen graag een “gezonde school” zijn.
Daarom organiseren we wekelijks een fruitdag i.s.m. het oudercomité en enkele bereidwillige fruitmama’s. Elk kind krijgt wekelijks gratis een stuk fruit (gewassen en/of geschild) aangeboden.
We willen eveneens als drank “water” aanbevelen; een gezonde, natuurlijke, dorstlessende en niet kleverige drank.